zondag 25 februari 2018

Sandwich met eendenborst en shiitakes

SANDWICH MET EENDENBORST EN SHIITAKES

2 eendenborstfilets van 150 gram
20 gram boter
150 gram shiitakes
1 teentje knoflook
4 plakjes gemberwortel
2 eetlepels sojasaus
3 lange sneden boerenwit
olijfolie
150 gram veldsla
1 bakje alfalfa
½ potje cranberrycompote
aalbessen voor garnering
verse saliebladjes voor garnering


Snijd met een scherp mes een ondiep ruitpatroon in het vel van de eendenborst. Verhit de boter en bak er de eendenborst 8 minuten op de velkant en daarna 3 minuten op de vleeskant in. Neem het vlees uit de pan, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 4 minuten rusten. Schenk op 4 eetlepels na, al het bakvet uit de pan en bak hierin de shiitakes bruin. Voeg de uitgeperste knoflook, de plakjes gember en de sojasaus toe en bak deze nog 1 minuut mee. Schep de shiitakes uit de pan en houd ze apart. Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Kwast de sneden brood aan twee kanten in met olijfolie en rooster ze onder de gril of in de oven (200°C) krokant. Besmeer alle sneden aan 1 kant met boter en cranberrycompote. Beleg 2 sneden met de veldsla, reepjes eendenborst en de shiitakes en verdeel er de alfalfa over. Stapel de belegde sneden op elkaar en dek af met e laatste snee brood. Snijd de sandwich in 8 stukken, steek door elk een satéprikker en versier ze met een takje aalbessen en een blaadje salie.

8 personen

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy

Geen opmerkingen: