zondag 25 februari 2018

Sandwich met frittata en surimiflakes

SANDWICH MET FRITTATA EN SURIMIFLAKES

olijfolie
750 gram voorgekookte aardappelschijfjes
3 lente-uitjes
3 teentjes knoflook
½ bosje peterselie
8 eieren
250 gram surimiflakes (koelvak)
versgemalen zeezout
versgemalen peper
½ krop ijsbergsla
mayonaise
uitgestoken paprikasterretjes voor garnering
3 lange sneden maisbrood


Verhit een royale laag olijfolie in een koekenpan, voeg de aardappels toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg dan de fijngesneden lente-ui, de uitgeperste knoflook en de fijngehakte peterselie toe en bak alles even mee. Klop intussen de eieren los en voeg zout en peper en de surimiflakes toe. Neem de pan van het vuur en schep de aardappelschijfjes door het eimengsel. Verhit opnieuw een laag olijfolie in de koekenpan en schep het aardappel-eimengsel erin. Laat de frittata 15 minuten op laag vuur stollen. Laat de frittata op een groot bord glijden, doe nog wat olijfolie in de pan, keer de frittata en bak de andere kant in 15 minuten zachtjes gaar. Neem de frittata uit de pan, laat afkoelen en snijd in plakken. Kwast de sneden brood aan beide zijden in met olijfolie en bak ze krokant op een grilplaat of in de oven (200°C). Besmeer alle sneden met mayonaise. Beleg 2 sneden met in dunne reepjes gesneden ijsbergsla en de plakken frittata. Stapel ze op elkaar en dek af met de onbelegde snee (mayonaisekant onderop). Snijd de sandwich in 8 stukken. Steek door elk een prikker met een uitgestoken paprikasterretje.

8 personen

gerechtsoort : hapje

bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy

Geen opmerkingen: