SOEP VAN GEROOSTERDE TOMATEN
1¼ kilogram rijpe trostomaten
3 tenen knoflook
1 deciliter olijfolie
2 eetlepels Angostura
4 theelepels bruine basterdsuiker
zout
peper
1 klein bekertje slagroom
verse bieslook
Verwarm de oven voor op 225°C. Was de tomaten, verwijder het kroontje, droog ze en halveer ze. Maak een dressing van 3 tenen knoflook uit de pers, 1 deciliter olijfolie, 2 eetlepels Angostura en 4 theelepels basterdsuiker. Leg de tomaten met de bolle kant naar boven in een braadslee of ruime ovenschaal en schep de dressing erover. Schuif de schaal middenin de oven en rooster de tomaten 30 minuten. Pureer de tomaten daarna met een staafmixer of keukenmachine tot een fijne puree. Wrijf de puree boven een soeppan door een fijne (kunststof of roestvrijstaal) zeef en druk de pulp goed uit. Roer er zoveel water bij, dat het een mooie soepdikte heeft en breng de soep aan de kook. Breng de tomatensoep op smaak met zout en peper. Schenk in 4 kommen een scheutje slagroom, en schep de soep erop. Strooi er fijngeknipte bieslook over.
Lekker met geroosterde broodjes met chorizo of serranoham.
4 personen
gebied : Spanje
gerechtsoort : soep
bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten