zondag 25 februari 2018

Croûtons met geitenkaas en bietentapenade

CROÛTONS MET GEITENKAAS EN BIETENTAPENADE

1 gekookt bietje
1 sjalotje
1 theelepel gedroogde dragon
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels frambozenazijn
6 eetlepels zonnebloemolie
zout
peper
8 witte boterhammen
2 eetlepels olijfolie
4 plakken zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)


Maak met de staafmixer of in de keukenmachine een pasta van het bietje, het sjalotje, de dragon, de witte wijnazijn, de frambozenazijn en de zonnebloemolie. Breng deze tapenade op smaak met zout en peper. Steek met een vormpje 8 sterren uit het brood. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de sterrencroûtons aan beide zijden in bruin. Beleg de croûtons met de geitenkaas en garneer met een dotje bietentapenade.

8 personen

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy

Geen opmerkingen: