GROENE OLIJVENTAPENADE
100 gram pijnboompitten
250 gram groene olijven zonder pit
4 tenen knoflook
1 deciliter groene olijfolie
1 eetlepel citroensap
Rooster in een droog steelpannetje 100 gram pijnboompitten goudbruin. Laat ze afkoelen op een stukje keukenpapier. Schep de olijven in de beker van de staafmixer of keukenmachine. Pel 4 knoflooktenen. Schep knoflooktenen en pijnboompitten met 1 deciliter olijfolie en 1 eetlepel citroensap bij de olijven. Vermeng alle ingrediënten tot een puree, naar keuze wat grover of juist heel fijn.
Serveertip: tapenade smaakt goed op (warm) brood, maar is ook een lekkere marinade voor geroosterd vlees of een smaakmaker voor vers gekookte pasta.
4 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : saus
bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten