zondag 25 februari 2018

Kip met yoghurt-olijvensaus (Griekenland)

KIP MET YOGHURT-OLIJVENSAUS

1 citroen
4 uien
1 rode paprika
6 blaadjes verse salie
200 gram (Griekse) groene olijven zonder pit
2 tenen knoflook
2 dubbele (scharrel)kipfilets (samen 450 gram)
2 eetlepels gele olijfolie
1 deciliter droge witte wijn
200 gram Griekse yoghurt
zout
peper


Snijd de citroen in 8 plakjes. Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Knip 6 salieblaadjes in reepjes, en snijd de olijven en 2 tenen knoflook in plakjes. Snijd de kipfilets los van elkaar, was ze en dep ze droog. Steek met cocktailprikkers op elke kipfilet twee plakjes citroen vast. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten aan. Neem ze uit de pan. Bak in het bakvet de uien en de knoflook goudbruin, voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus het af met 1 deciliter wijn. Leg de kipfilets terug in de pan, doe het deksel erop en laat de kip nog 15 minuten stoven. Neem de kipfilets weer uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de olijven, salie en yoghurt toe aan de stoofsaus en breng deze aan de kook. Breng op smaak met zwarte peper en zout.
Lekker met schijfjes citroen, witte rijst en sperzie- of tuinbonen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Mediterrane keuken / Franska Stuy

Geen opmerkingen: