zondag 25 februari 2018

Pizzaatjes met courgette, ui en geitenkaas

PIZZAATJES MET COURGETTE, UI EN GEITENKAAS

3 plakken roomboterbladerdeeg (diepvries)
15 gram boter
1 theelepel suiker
1 rode ui
1 - 2 theelepels balsamicoazijn
1 kleine courgette
60 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc bijvoorbeeld)
1 - 2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel verse tijmblaadjes
zout
versgemalen zwarte peper


Verwarm de oven voor op 225°C. Laat het bladerdeeg ontdooien, snijd elke plak in drie repen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smelt de boter met de suiker en fruit er 3 minuten zachtjes de in plakjes gesneden ui in. Voeg de balsamico toe en laat het mengsel afkoelen. Beleg het deeg met courgetteplakjes en de ui. Verdeel er de verkruimelde kaas en de tijm over, besprenkel met de olie en bestrooi de pizzaatjes met zout en peper. Bak ze in 20 minuten gaar.

9 personen

gerechtsoort : hapje

bron : Libelle Feestrecepten / Franska Stuy

Geen opmerkingen: