UIENSAUS (AFKOMSTIG UIT DUITSLAND)
½ kilogram uien
100 gram plantenboter
30 gram bloem
6 eetlepels bouillon
8 eetlepels witte wijn
1 kruidnagel
1 eetlepel kruidenazijn
zout
peper
Schil de uien en snipper ze fijn in een ruime sauspan met de gesmolten boter. Laat de uitjes in de boter smoren, ze mogen niet bruin worden, maar lekker zacht. Voeg er dan aan toe, onder voortdurend roeren, de bloem, bouillon, witte wijn, de kruidnagel en de lepel azijn. Breng de saus voorzichtig aan de kook en roer tot het een dikke massa is geworden. Zeef de saus, verwarm ze nu opnieuw 'au bain-marie’ en voeg er naar smaak peper en zout aan toe. De kooktijd is ongeveer 40 minuten.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : saus
bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten