woensdag 24 augustus 2016

Uiensaus (Israël)

UIENSAUS (AFKOMSTIG UIT DUITSLAND)

½ kilogram uien
100 gram plantenboter
30 gram bloem
6 eetlepels bouillon
8 eetlepels witte wijn
1 kruidnagel
1 eetlepel kruidenazijn
zout
peper


Schil de uien en snipper ze fijn in een ruime sauspan met de gesmolten boter. Laat de uitjes in de boter smoren, ze mogen niet bruin worden, maar lekker zacht. Voeg er dan aan toe, onder voortdurend roeren, de bloem, bouillon, witte wijn, de kruidnagel en de lepel azijn. Breng de saus voorzichtig aan de kook en roer tot het een dikke massa is geworden. Zeef de saus, verwarm ze nu opnieuw 'au bain-marie’ en voeg er naar smaak peper en zout aan toe. De kooktijd is ongeveer 40 minuten.

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : saus

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson

Geen opmerkingen: