LAGMAN (NOEDELGERECHT MET RUNDVLEES)
NOEDELDEEG
500 gram bloem
1 ei
1/8 liter water
½ theelepel zout
wat zonnebloemolie
RUND-GROENTEMENGSEL
500 gram rundvlees
2 grote kruimig kokende aardappelen
1 koolrabi
4 tomaten
2 wortels
1 rode biet
100 gram witte kool
1 rode paprika
1 teen knoflook, geperst
200 gram lamsniervet, fijngehakt
¼ liter bouillon
zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel rode peper (cayenne)
100 gram peterselie, gehakt
Maak van bloem, ei, water en zout een stevig deeg. Laat het 15 minuten rusten en rol het dan dun uit. Snijd noedels van het deeg en kook ze gaar in water met zout. Laat ze schrikken onder koud water, bedruppel ze met olie en zet ze apart. Snijd vlees, aardappelen, koolrabi en tomaten in blokjes en de overige groenten in smalle repen. Snijd de schoongemaakte paprika in ringen en pers het knoflookteentje uit. Braad het vlees rondom bruin in het lamsniervet. Voeg de uien en tomaten toe en laat het gerecht 20 minuten smoren. Voeg de overige groenten, bouillon, knoflook en kruiden toe en smoor het geheel nog 30 minuten. Dompel de noedels voor het serveren in kokend water en doe ze samen met het rund-groentemengsel in een diep bord. Bestrooi het gerecht met peterselie.
4 personen
gebied : Centraal-Azië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten