CEBOLLITAS EN CREMA AGRIA CON ARROZ (ZILVERUITJES MET ZURE ROOM EN RIJST)
225 g zilvervliesrijst
750 g zilveruitjes of inmaakuitjes, gepeld*
½ dl sesamolie
2½ dl zure room
½ theelepel gemalen folie
½ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel zeezout
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel mosterd
½ theelepel gemalen paprika
½ theelepel mierikswortel
½ theelepel selderiezaad
½ theelepel knoflookpoeder
schijfjes sinaasappel
gehakte amandelen
* Verse zilveruitjes zijn uitsluitend in de vroege herfstmaanden te krijgen. U kunt ook ingemaakte zilveruitjes laten uitlekken, met koud water afspoelen en hiervoor in de plaats gebruiken.
Kook de rijst gaar en doe deze in een beboterde, vuurvaste schaal. Pel de uien en fruit ze enkele minuten in de sesamolie. Roer de zure room, kruiden en specerijen door de uien en giet dit mengsel over de rijst. Ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (170°C) en garneren met schijfjes sinaasappel en amandelen.
6 personen
land : Mexico
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten