CHILI CON ‘CARNE’
900 g tofu
½ dl plantaardige olie
1 grote chili uit blik, fijngehakt
1½ eetlepel chilipoeder
1½ eetlepel komijnzaad
1½ eetlepel oregano
1½ eetlepel paprikapoeder
1½ eetlepel rietsuiker
1½ eetlepel fijngehakte verse koriander of peterselie
1½ eetlepel fijngehakte jalapeño-chili
1 ui, fijngehakt
30 g masa harina*, aangelengd met ½ dl water
5 dl champignon- of bleekselderijsoep
5 dl tomatensaus
750 g gare kievitsbonen
* Verkrijgbaar in een Spaanse winkel. U kunt als alternatief volkorenmeel gebruiken.
Snijd de tofu in blokjes van 1 cm en fruit ze in de olie.
Voeg de chili, kruiden, specerijen en ui toe en laat alles nog enkele minuten meefruiten, tot de ui glazig is.
Schep de rest van de ingrediënten door het tofumengsel en laat de chili ongeveer 30 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes koken.
Opdienen met zuurdesembroodjes of warme tortillas en aparte kommen met geschaafde kool, geraspte kaas, zwarte olijven, gehakte tomaten en salsa picante,
8 personen
land : Mexico
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten