KARTOFFELSALAT (AARDAPPELSALADE)
1 kilogram aardappelen, schoongeboend
½ theelepel karwijzaad
2 ½ deciliter bouillon
1 ui, voor de helft gesnipperd, de andere helft in ringen
½ eetlepel zout
4 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels azijn
½ theelepel peper
1 eetlepel kappertjes
4 rolmopsen
1 eetlepel gehakte peterselie
1 bekertje zure room
Kook de aardappelen in de schil, in water met karwijzaad, gaar maar wel zo dat ze nog stevig zijn. Pel ze en snijd ze nog warm in schijfjes. Warm de bouillon met de gesnipperde ui, olie, mosterd, azijn en peper tot het bijna kookt. Laat het iets afkoelen en schep er de kappertjes door. Schep dit nog warme sausje door de eveneens nog warme aardappelen en zorg daarbij dat de schijfjes heel blijven. Zet de salade, afgedekt, enkele uren weg op een koele plaats. Schep er de zure room door. Leg de rolmopsen op een schotel, rangschik er de uiringen over en schep er ter weerszijden de aardappelsalade op. Bestrooi deze tot slot met peterselie.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : salade
bron : Culinair reisboek : Een tocht door de landen van Europa, de landen ten oosten en ten zuiden van de Middellandse Zee en van Noord- en Zuid-Amerika / Wina Born
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten