woensdag 24 augustus 2016

Tunina u Marinatu (Dalmatië, Kroatië)

TUNINA U MARINATU (GEMARINEERDE TONIJN)

2 kilogram tonijn
1 eetlepel bloem
300 gram olie
50 gram worteltjes
50 gram uien
1 bosje peterselie
1 theelepel witte peperkorrels
1 laurierblad
1 theelepel mosterdzaad
½ liter witte wijn
¼ liter wijnazijn
½ citroen
zout


Snijd de schoongemaakte tonijn in plakken van 2 centimeter dik. Wentel ze door de bloem en bak ze in hete olie. Leg ze terzijde en laat ze afkoelen. Snijd de uien in plakken. Snipper de peterselie. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Bak de groenten even in de olie waarin de vis gebakken is. Voeg laurier, peper, wijn, azijn en de in schijfjes gesneden citroen toe, laat alles goed warm worden, doe er zout bij en laat het groentemengsel afkoelen. Neem een pot of een niet te brede hoge schaal en leg daarin om en om een laagje vis en een laagje marinade. Zet het gerecht minstens een nacht weg. Koud opdienen.

8 - 10 personen

gebied : Dalmatië, Kroatië
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: