woensdag 24 augustus 2016

Dahorp (Servië)

DAHORP (SERVISCHE SCHAPENVLEES-RIJSTSCHOTEL)

500 gram schapenborst zonder bot
4 eetlepels margarine
wat soepgroente
3 kleine uien
2 teentjes knoflook
zout
1 rode en 1 groene paprika
1 liter vleesbouillon
200 gram rijst
1 eetlepel azijn
witte peper


Spoel het schapenvlees af, dep het droog met keukenpapier en snijd het in stukjes. Verhit de margarine in een pan en braad daarin het vlees snel aan. Snipper de ui en plet de knoflookteentjes samen met wat zout. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Doe de groenten bij het vlees en bak ze enkele minuten mee. Schep alles onder het bakken goed om. Doe de vleesbouillon erbij, doe de deksel op de pan en laat het gerecht een half uur zachtjes koken. Doe daarna de rijst erbij en laat deze nog 20 minuten meekoken. Breng dit heerlijke eenpansgerecht op smaak met azijn en peper en dien het zo warm mogelijk op.

4 personen

gebied : Servië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: