HELGOLANDER SNOEK
1 - 1½ kilogram snoek
1 grote aardappel of winterwortel
water
zout
azijn
ui
peterselie
selderij
¾ blik aspergepunten
50 gram gerookte zalm
peterselie
1 citroen
Maak de snoek schoon en vul de buikholte met een wigvormig gesneden aardappel of winterwortel. Kook hem zachtjes rechtop in water met azijn, zout, uienringen, peterselie en selderij 20 minuten. Laat de snoek goed uitlekken en zet hem rechtop op een voorverwarmde schotel.
Omring hem met bergjes ‘au bain Marie’ verwarmde aspergepunten, gewikkeld in repen gerookte zalm. Leg tussen de aspergepunten toefjes peterselie. Bestrooi de snoek zelf met fijngehakte peterselie en beleg hem met schijfjes citroen. Serveer er apart gekookte aardappelen, gesmolten boter en spinazie bij.
4 personen
gebied : Helgoland, Sleeswijk-Holstein, Duitsland
gerechtsoort : visgerecht
bron : Het complete visboek : Een keur van recepten uit binnen- en buitenland / Erna Horn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten