CAZUELA DE FRIJOLES SOYAS (PIKANTE SOJABOONSCHOTEL)
500 g gekookte sojabonen
6 dl appelsap
6 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
1½ eetlepel chilipoeder
1½ eetlepel appelazijn
6 teentjes knoflook, uitgeperst
1 - 2 oude tortillas, verkruimeld
3 jalapeño-chili, fijngehakt
¾ theelepel gemalen kruidnagelen
¾ theelepel oregano
¾ theelepel cayennepeper
¾ theelepel mosterd
¾ theelepel dragon
¾ theelepel fenegriek
3 theelepels zeezout
150 g belegen kaas, geraspt
6 eetlepels tarwekiem
zure room
fijngehakte koriander
gehakte walnoten
Meng alle ingrediënten, behalve de kaas, tarwekiem, zure room, koriander en walnoten goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over 8 beboterde, vuurvaste eenpersoonsschaaltjes of gebruik een grote, vuurvaste schaal en bestrooi het met geraspte kaas en tarwekiem.
Zet alles onder een hete grill tot de kaas is gesmolten en garneer het gerecht met zure room, koriander en walnoten.
4 personen
land : Mexico
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : : De vegetarische keuken van Mexico / Edith Metcalfe de Plata
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten