SALADE DE ZAALOUK
Deze pikante Tunesische salade smaakt het best de volgende dag, en dan gekoeld.
2 aubergines
4 kleine courgettes
6 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel cayennepeper
2 teentjes knoflook
zout
2 rode paprika’s
4 tomaten
2 scherpe pepertjes
Snijd de ongeschilde aubergines en courgettes in dobbelsteentjes, snijd de paprika’s in ringen en fruit dit alles heel even in de hete olie. Voeg dan cayenne toe, knoflook uit een persje, zout naar smaak, gesneden tomaten en fijngehakte scherpe pepertjes en zoveel heet water dat alles net onderstaat. Laat het geheel zonder deksel sudderen, totdat al het water is verkookt. Roer er zo min mogelijk in. Laat de groenten afkoelen en zet ze liefst nog een nachtje in de koelkast. Geef er knapperig stokbrood bij en druppel er wat citroensap over.
4 personen
land : Tunesië
gerechtsoort : salade
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten