ENSALADA DE NOCHEBUENA (SALADE VOOR KERSTAVOND)
6 grote bladen bindsla
4 middelgrote gekookte bieten, geschild en in dunne plakken gesneden
2 handappels, in plakken gesneden
1 sinaasappel, in partjes verdeeld
3 eetlepels vers limoen- of citroensap
2 bananen, in plakjes
4 wortels, gekookt en in plakjes gesneden
1 - 2 plakken verse ananas (desgewenst)
½ eetlepel ongezouten pinda’s
½ eetlepel pijnboompitten
zaadjes van 1 granaatappel
DRESSING
250 ml maïsolie
75 ml vers limoen- of citroensap
1 theelepel heldere honing
zout
peper
Schik de slabladen op een dienschaal en schik er dan in een halve boog de in het limoensap omgeschudde plakken biet, appel, sinaasappel, banaan, wortel en, als u die gebruikt, ananas omheen.
Strroi vlak voor het opdienen de pinda’s, pijnboompitten en granaatappelzaadjes over de salade.
Meng de ingrediënten voor de dressing, waarbij u ervoor zorgt dat de honing goed opgenomen is. Geef de dressing apart bij de salade.
4 personen
land : Mexico
gerechtsoort : salade
bron : Mexico : de landelijke keuken / Carolyn Dehnel
woensdag 24 augustus 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten