XIĀNG YÓU CHĂO HÉ LÁN DÒU QĬ ZI (PEULTJES MET INKTVIS EN GOJIBESSEN)
Het vlees van de pijlinktvis krult op tijdens het koken. Door het vlees voor het roerbakken ruitvormig in te kerven, ontstaat een sierlijk motief.
4 gedroogde shiitakes
10 gram gojibessen
2 pilinktvissen, schoongemaakt
3 eetlepels olijfolie
500 gram peultjes
3 eetlepels oestersaus
½ theelepel zout
¼ theelepel fijngemalen zwarte peper
Laat de shiitakes 6 uur wellen in warm water, en de gojibessen 1 uur in koud water. Giet ze daarna af.
Snijd de shiitakes in dunne plakjes. Spoel de pijlinktvissen af met koud water en snijd de kop eraf (bewaar deze). Snijd het lijf van de pijlinktvis open, zodat hij plat komt te liggen, en maak aan één kant ruitvormige inkepingen. Snijd de pijlinktvis daarna in stukken van 2 x 2 centimeter.
Verhit de olijfolie in een wok. Roerbak de pijlinktvis, met de kippen, 2 minuten totdat de platte stukken door de hitte zijn opgekruld.
Schep de pijlinktvis uit de wok. Doe de peultjes [en de shiitakes] in dezelfde wok en roerbak ze 5 – 7 minuten. Voeg de oestersaus, het zout en de peper toe en roer alles goed door elkaar. Doe de inktvis er weer bij en roerbak nog eens 2 minuten.
Garneer het gerecht met de gojibessen en serveer.
2 personen
voor- / bereidingstijd : 6 uur / 20 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Maancake & Jasmijn : 100 Geheime recepten van Chinese moeders / Maria Lam en Julie Ng
woensdag 12 maart 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten