PAO – YÜ – TS’AI – HSIN (EVEN AANGEBRADEN ABALONE MET CHINESE KOOL)
500 gram Chinese kool, bok choy of selderijkool
½ kop abalone, bij voorkeur Mexicaanse, gesneden in plakjes van 3 millimeter
2 eetlepels slaolie of andere plantaardige, reukloze olie
1 theelepel zout
¼ kop abalonesap, van verse abalones, anders kippenbouillon
1 theelepel maïzena
Met een (hak)mes verwijdert u de verwelkte bladeren en de worteleinden van de kool. Maak alle stengels los en was ze onder de koude kraan. Snijd elke stengel, met blad en al, in stukken van 5 bij 1 centimeter. Zet kool, abalone, olie, zout, abalonesap en de maïzena, opgelost in 1 eetlepel abalonesap, binnen handbereik.
Zet een 30-centimeter wok of een 25-centimeter braadpan een halve minuut op een matig vuur. Doe er de olie in, draai het vuur hoger, roer de olie door de pan, verhit nog een halve minuut, waarna, bij het walmen van de olie, u de vlam lager draait. Doe de kool erin. Braad die al roerend 1 minuut lang, totdat alle koolstukjes met olie zijn bedekt. Doe er dan het abalonesap bij en het zout. Snel aan de kook brengen en nog drie minuten onder gesloten deksel laten doorkoken. Dan de abalone erbij, ondertussen het maïzenapapje nog even glad roeren en dat er ook bij doen. Zodra abalone en kool bedekt zijn met een lichte, heldere glans, dot u alles uit de pan op een hete schotel en dient u direct op.
4 - 6 personen
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : In de Chinese keuken (Uit eten in de wereld) / Emily Hahn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten