woensdag 12 maart 2025

Kikkerbilletjes met pruimensaus (China)

KIKKERBILLETJES MET PRUIMENSAUS

Buiten Frankrijk worden kikkerbilletjes in heel Zuidoost-Azië gegeten en in China gelden ze ook als middel tegen reumatiek. Ze zijn enkele uren tevoren te bereiden en op te warmen in de magnetron of 10 – 15 minuten in een oven op 160°C. In plaats van pruimensaus kunt u er ook mangochutney bij geven.

350 gram kikkerbilletjes, diepvries, ontdooid
1½ eetlepel gehakte peterselie
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
2½ centimeter gemberwortel, uitgeperst
1 – 2 tenen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels bloem
1 ei, geklopt
60 gram droog witbroodkruim
6 deciliter maïsolie


Doe de kikkerbilletjes in een kom met de peterselie, suiker, zout, gember en knoflook. Wrijf ze in en laat ze in de koelkast minstens 4 uur of een nacht marineren.
Bestuif ze licht met bloem, rol ze door geklopt ei en daarna door het broodkruim.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot 150°C. Bak de kikkerbilletjes in 1 minuut goudbruin. Laat ze in een zeef uitlekken. Schik de kikkerbilletjes op een verwarmde schotel en serveer ze warm met pruimensaus.

18 personen

gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten, diners / Lisa Kinsman

Geen opmerkingen: