XIEROU QIEZI (AUBERGINES MET KRAB)
750 gram aubergines
plantaardige olie
½ eetlepel fijngehakte bosui
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
100 gram krabvlees
zout
peper
desgewenst vétsin
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 theelepel met water aangeroerde maïzena
Snijd de aubergines in plakken.
Verhit een laagje olie in de wok en bak de plakken aubergine tot ze lichtgekleurd zijn. Schep ze uit de wok op een schaal.
Laat een scheutje olie in de wok en roerbak de bosui en gemberwortel kort.
Schep er het krabvlees, wat zout en peper, desgewenst wat vétsin, de rijstwijn, de sojasaus en wat sesamolie door.
Bind met wat aangeroerde maïzena en schep de saus over de aubergines.
4 personen
gebied : Guangdong, China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Kookkunst uit China : Eetcultuur & recepten / Stefan Ullmann
woensdag 12 maart 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten