woensdag 12 maart 2025

Szechuan inktvis met zout en peper

SZECHUAN INKTVIS MET ZOUT EN PEPER Inktvis is rijk aan voedingsstoffen, waaronder zink, mangaan, koper, selenium en vitamine B12. Als hij goed wordt bereid heeft hij een heerlijk zachte, taaiige textuur. Inktvis met zout en peper is in Chinese restaurants een van de meest geserveerde voorgerechten en staat soms ook op afhaalmenu’s. Het gerecht is makkelijk te maken en kost niet veel moeite. 1 ei, losgeklopt 100 gram aardappelmeel of maïzena 6 deciliter arachideolie 200 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in ringen zout 2 snuffen gedroogde chilivlokken 1 eetlepel Sichuanpeperkorrels, geroosterd en gemalen takjes koriander, om te garneren partjes citroen Fruitige chilisaus Roer de losgeklopte eieren met aardappelmeel of maïzena en 2 eetlepels water tot een beslag. Zet een wok op hoog vuur en giet de arachideolie erin. Verhit hem tot 180°C of tot een blokje brood in de olie in 15 seconden goudbruin is en komt bovendrijven. Wentel de inktvisringen door het beslag en laat ze in de hete olie glijden. Frituur ze in 4 – 5 minuten goudbruin, schep ze met een schuimspaan op keukenpapier en laat ze uitlekken. Bestrooi ze met wat zout, de chilivlokken en gemalen Sichuanpeper, dien ze op met de partjes citroen en de fruitige chilisaus en garneer met wat takjes koriander. 2 - 4 personen voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten gebied : Sichuan, China gerechtsoort : snack bron : Ching’s take-away : 110 Snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang

Geen opmerkingen: