zondag 23 juni 2024

Salade van rode bietjes, rettich, maïs en komkommer

SALADE VAN RODE BIETJES, RETTICH, MAÏS EN KOMKOMMER

2 gekookte rode bietjes (400 gram)
1 kleine komkommer (150 gram)
1 kleine rettich (150 gram)
1 blik maïs (nettogewicht 300 gram)


Bietjes ontvellen en in plakken snijden. Plakken in blokjes snijden. Komkommer wassen. Overlangs halveren. Met theelepel zaad verwijderen. In blokjes snijden. Rettich schillen, wassen en in blokjes snijden. In zeef maïs laten uitlekken. Op eenpersoonsschaaltje naast elkaar rangschikken. ¼ deel van bietjes, ¼ deel van komkommer, ¼ deel van maïs en ¼ deel van rettich. Op zelfde manier over nog drie schaaltjes rest van groenten verdelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Over salade sausje naar keuze verdelen.
Lekker bij hartige taart.

4 personen

voedingswaarde : 130 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip juni 1989

Geen opmerkingen: