zondag 23 juni 2024

Koolrabisalade met peultjes en champignons

KOOLRABISALADE MET PEULTJES EN CHAMPIGNONS

150 gram peultjes
2 koolrabi’s (500 gram)
1 (rode) ui
½ citroen
100 gram champignons


Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout peultjes 3 minuten koken. In zeef afgieten. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Koolrabi schillen en wassen. Met schaaf in heel dunne plakken schaven. Grote plakken halveren. Ui pellen en in heel dunne ringen snijden. Citroen uitpersen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In heel dunne plakjes snijden. In kom doen. 2 Eetlepels citroensap erdoor scheppen. Toevoegen: koolrabi, peultjes en ui. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Door salade sausje naar keuze scheppen. Salade over 4 schaaltjes verdelen.
Lekker bij gepaneerde schnitzel.

4 personen

voedingswaarde : 60 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip juni 1989

Geen opmerkingen: