KOOLRABISALADE MET PEULTJES EN CHAMPIGNONS
150 gram peultjes
2 koolrabi’s (500 gram)
1 (rode) ui
½ citroen
100 gram champignons
Peultjes afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout peultjes 3 minuten koken. In zeef afgieten. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Koolrabi schillen en wassen. Met schaaf in heel dunne plakken schaven. Grote plakken halveren. Ui pellen en in heel dunne ringen snijden. Citroen uitpersen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In heel dunne plakjes snijden. In kom doen. 2 Eetlepels citroensap erdoor scheppen. Toevoegen: koolrabi, peultjes en ui. Door elkaar scheppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Door salade sausje naar keuze scheppen. Salade over 4 schaaltjes verdelen.
Lekker bij gepaneerde schnitzel.
4 personen
voedingswaarde : 60 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 1 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip juni 1989
zondag 23 juni 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten