zondag 23 juni 2024

Kalbsrahmgulasch mit Butternockerl (Wenen, Oostenrijk)

KALBSRAHMGULASCH MIT BUTTERNOCKERL (KALFSGOULASH MET SPÄTZLE)

600 gram kalfsvlees
3 grote uien
2 eetlepels zonnebloemolie
500 milliliter kalfsfond
3 eetlepels mild paprikapoeder
sap van 1 citroen
4 eetlepels tarwebloem
100 gram zure room
zout
peper
3 eetlepels boter
500 gram verse spätzle
1 eetlepel peterselie, fijngehakt


Snijd het kalfsvlees in blokjes van 3 x 3 centimeter. Pel en snipper de uien. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de uien glazig. Voeg de kalfsfond en het paprikapoeder toe en roer goed. Voeg het citroensap en het kalfsvlees toe, roer goed en laat 1 uur met het deksel op de pan op laag vuur garen. Roer af en toe door.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Meng de tarwebloem met de zure room, roer door de saus en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper, pureer de saus met een staafmixer en voeg het vlees weer toe.
Verhit de boter in een pan en bak de spätzle er kort in. Serveer de goulash met de spätzle, bestrooid met de peterselie.

4 personen

gebied : Wenen, Oostenrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Recepten uit Wenen / Antonia Kögl

Geen opmerkingen: