zondag 23 juni 2024

Rundvlees met gombo's (Midden-Afrika)

RUNDVLEES MET GOMBO’S

700 gram gombo’s (okra’s)
800 gram runderentrecôte
1 deciliter arachideolie
2 tomaten
1 teentje knoflook
3 deciliter runderbouillon
1 grote ui
tijm
laurier
1 hele chilipeper
zout


Verwijder de stelen van de gombo’s en snijd ze in dikke schijven. Leg ze even opzij. Snijd het vlees in blokjes. Snipper de knoflook en de ui. Ontvel en ontpit de tomaten en hak ze in blokjes. Leg ze even opzij. Bak de stukken vlees bruin en leg ze opzij. Bewaar de olie en bak daarin de uien en de knoflook bruin. Voeg daarbij de tomaten en de gombo’s. Roer goed, kruid met wat zout en laat alles 5 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg nu het vlees, de chilipeper, de bouillon, de tijm en de laurier toe. Laat het geheel nog 30 minuten zachtjes doorkoken.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 35 minuten

gebied : Midden-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans

Geen opmerkingen: