zondag 23 juni 2024

Steak Berliner Art mit Apfel (Berlijn, Duitsland)

STEAK BERLINER ART MIT APFEL (BERLINER BIEFSTUKSANDWICH MET APPEL EN UI)

8 dunne sneden Graubrot of zuurdesembrood
2 takjes citroentijm
2 uien
2 rode appels
4 scharrelbiefstukken van elk 100 – 125 gram, op kamertemperatuur
50 gram boter
grof zeezout
peper

Rooster het brood goudbruin in de broodrooster of onder het grillelement van de oven. Was de takjes tijm, schud ze droog en trek de blaadjes los. Pel de uien en snijd in mooie ringen. Was de appels (schil ze niet), verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appels vervolgens in 8 plakken in totaal.
Dep de biefstukken droog. Smelt 25 gram boter in een ruime koekenpan. Bak de biefstukken in twee porties (afhankelijk van de grootte van je koekenpan) 2½ minuut per kant; breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten: bak de overige biefstukken in nogmaals 25 gram boter op dezelfde wijze en laat rusten.
Bak de appelringen in het nog hete vet van de biefstukken 2 minuten per kant. Breng op smaak met wat peper en neem uit de pan; houd warm. Bak nu de uienringen goudbruin.
Snijd de biefstukken doormidden, leg op elke boterham 2 biefstukjes, en verdeel er vervolgens de appel en de uienringen over. Bestrooi met citroentijm en druk er een snee brood op: snijd doormidden. Serveer

4 personen

gebied : Berlijn, Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Koch : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas

Geen opmerkingen: