maandag 24 juni 2024

Caraïbische pastasalade van Kimberly (Caraïben)

CARAÏBISCHE PASTASALADE VAN KIMBERLY

300 gram macaroni
300 gram maïs
1 rode ui
1 komkommer
200 gram tomaten
1 rode paprika
1 friszure appel (bijvoorbeeld Granny Smith)
1 limoen (schoongeboend)
5 gram peterselie
100 gram mayoyoghurt
2 eetlepels piccalilly
1 theelepel zoete gerookte-paprikapoeder


Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Giet ondertussen de maïs af. Snipper de ui. Snijd de komkommer, tomaten, paprika en appel in blokjes van 1 centimeter.
Rasp de groene schil van de limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn. Meng de mayoyoghurt, piccalilly, paprikapoeder en het limoensap en -rasp in een grote mengkom. Schep de macaroni en ¾ van de groenten door de dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de salade op een grote schaal en verdeel de rest van de groenten, de peterselie en limoenpartjes erover.
Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Caraïben
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : AllerHande 26 juni – 27 augustus 2023

Geen opmerkingen: