maandag 24 juni 2024

Joojeh Kabab (Iran)

JOOJEH KABAB (KIP MET SAFFRAAN & CITROEN)

4 uien, in dunne halve ringen
sap van 5 citroenen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen kurkuma
400 gram Griekse yoghurt
3 eetlepels gemalen zeezout
flinke snuf saffraandraadjes
3 eetlepels kokend water
6 grote kipfilets, in stukjes van 5 centimeter


Meng de ui met het citroensap, de olijfolie, de kurkuma, de yoghurt en het zeezout in een grote kom. Stamp de saffraan in een vijzel tot poeder, schenk het kokend water erover en laat 5 tot 10 minuten trekken.
Doe de kip in de kom. Meng goed zodat de kip met de yoghurt bedekt is, doe het saffraanwater erbij en roer goed door. Dek de kom af met vershoudfolie en laat de kip minimaal 1 uur maar het liefst een hele nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven of grill voor op de hoogste stand zodra de kip gemarineerd is en bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Schep de kip met een schuimspaan uit de marinade. Verdeel de kipfilet over de bakplaat en bak maximaal 18 tot 20 minuten tot de kip gegrild en vanbinnen nog heerlijk sappig is.
Serveer met tortilla’s of basmatirijst, een salade en wat yoghurt.

4 personen

gebied : Iran
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Persiana : Recepten uit het Midden-Oosten & verder / Sabrina Ghayour

Geen opmerkingen: