vrijdag 21 juni 2024

Paprika-courgettesalade

PAPRIKA-COURGETTESALADE

½ citroen
2 courgettes (600 gram)
1 grote gele paprika
1 grote rode paprika


Citroen uitpersen. Courgette wassen. Kroontjes verwijderen. Boven kom met citroentrekker courgette in dunne sliertjes snijden. 2 Eetlepels citroensap erdoor scheppen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. Boven courgette met kaasschaaf gele paprika in dunne reepjes schaven. Boven andere kom met kaasschaaf rode paprika in dunne reepjes schaven. Groenten tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Door courgettemengsel sausje naar keuze scheppen. Rode paprika voorzichtig erdoor scheppen. Over 4 schaaltjes verdelen.
Lekker bij gegrilleerde karbonade.

4 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip juni 1989

Geen opmerkingen: