vrijdag 21 juni 2024

Frambozen-yoghurtmousse met kiwi

FRAMBOZEN-YOGHURTMOUSSE MET KIWI

1 citroen
¼ blaadje rode gelatine
3 blaadjes witte gelatine
1 ei (nummer 3)
2 deciliter frambozen-yoghurtdrank
1 kiwi


Citroen goed wassen. 1 Stukje schil er dun afschillen. Citroen halveren. 1 Helft uitpersen (½ eetlepel sap). (Rest van citroen wordt niet gebruikt. ( In steelpan doen: 1 deciliter water, citroenschil en citroensap. Aan de kook brengen. Op hoog vuur in 5 minuten laten inkoken tot 3 eetlepels vocht. Intussen in kom met ruim koud water gelatine 5 minuten weken. Ei splitsen. (Dooier wordt niet gebruikt.) In kom eiwit stijfkloppen. Frambozen-yoghurtdrank voorzichtig erdoor scheppen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerende in hete citroenmengsel oplossen. Citroenschilletje verwijderen, Gelatinemengsel door frambozen-yoghurt roeren. In koelkast in 3 uur laten opstijven. Kiwi dun schillen en in 6 plakjes snijden.
Met eetlepel op 2 bordjes 2 bolletjes frambozen-yoghurtmousse scheppen. Plakjes kiwi dakpansgewijs er naast leggen.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 / 180 / 5 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip juni 1989

Geen opmerkingen: