ASPERGESALADE MET TOMAAT EN KAAS
750 gram asperges
zout
2 vleestomaten
50 gram oude kaas
8 blaadjes kropsla
3 eetlepels witte wijnazijn
versgemalen peper
1 theelepel vloeibare honing
6 eetlepels (noten)olie
2 takjes peterselie
Met dunschiller asperges schillen, van onder kop naar beneden. Houtachtige uiteinden (2 centimeter) eraf snijden. In wijde pan met ruim water en zout, asperges 15 minuten beetgaar koken. Met schuimspaan voorzichtig in vergiet doen. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Intussen tomaten inkruisen. Onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren. Zaadjes en vocht verwijderen. In reepjes snijden. Van kaas korst snijden. Boven kommetje kaas verbrokkelen. Kropsla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje doen: azijn, zout, peper, honing en olie. Tot sausje roeren. Asperges schuin in heel dunne plakjes snijden. Tot gebruik afgedekt op koele plaats zetten.
In kom doen: asperges, tomaat, kaas en kropsla. Sausje nogmaals doorroeren en over salade schenken. Door elkaar scheppen. Over 4 bordjes verdelen. Garneren met toefjes peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 5 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Tip juni 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten