zondag 12 juli 2020

Pittige zeevruchten (Sri Lanka)

PITTIGE ZEEVRUCHTEN

500 gram verse garnalen
2 pijlinktvissen
250 gram mosselen
3 eetlepels olie
2 middelgrote uien, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel verse gemberwortel, geraspt
½ theelepel kurkuma
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel paprikapoeder
60 milliliter tomatensaus
1 theelepel geraspte palmsuiker of bruine suiker


Pel de garnalen, verwijder de darmkanalen en maak ze schoon. Snijd de inktvissen in stukken van 6 centimeter en maak er ondiepe inkepingen in. Borstel de mosselen schoon en verwijder de baard.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of een wok. Fruit ui, knoflook en gember 3 - 5 minuten op matig vuur.
Voeg kurkuma, chilipoeder en paprikapoeder toe en fruit 2 minuten tot de olie zich van de specerijen afscheidt.
Voeg de zeevruchten toe en roerbak ze 3 - 5 minuten op hoog vuur tot de garnalen roze zijn. Voeg tomatensaus en suiker toe en roerbak de saus nog 3 minuten; hij moet vrij heet zijn. Serveer met rijst of noedels.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: