zondag 12 juli 2020

Champignons in lente-uidressing (Japan)

CHAMPIGNONS IN LENTE-UIDRESSING

2 centimeter verse gemberwortel
500 gram champignons
6 lente-uitjes
60 milliliter Japanse rijstwijn
60 milliliter Japanse sojasaus
2 eetlepels mirin


Snijd de gember in zeer dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en bedek ze met ijswater.
Veeg de champignons schoon met vochtig keukenpapier. Snijd het onderste deel van de steeltjes. Snijd de lente-uitjes fijn. meng champignons en de lente-ui in een kom.
Meng azijn, soja, mirin en zout naar smaak in een kommetje. Schenk de marinade over de champignons. Meng goed en laat ze 15 minuten marineren.
Haal de champignons en de lente-ui met een schuimspaan uit de marinade. Leg ze op een schaal. Laat de gember uitlekken en strooi de plakjes over de champignons.

4 personen

voedingswaarde : 40 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: