zondag 12 juli 2020

Waterkerssalade met eend en lychees (Thailand)

WATERKERSSALADE MET EEND EN LYCHEES

2 grote eendenborstfilets met vel
1 eetlepel Golden-Mountainsaus
½ rode paprika
½ groene paprika
½ gele paprika
250 gram waterkers
12 lychees, vers of uit blik
2 eetlepel ingelegde gember, in reepjes
1 - 2 eetlepels verse groene-peperkorrels (naar keuze)
1 eetlepel heldere azijn
2 theelepels bruine suiker
1 - 2 theelepels fijngehakte rode chilipeper
15 gram verse korianderblaadjes


Verwarm de oven voor op 210°C. Bestrijk de eendenborstfilets met de Golden-Mountainsaus. Leg ze op een rooster boven de bakplaat. Bak ze 30 minuten en laat ze afkoelen.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd ze in smalle reepjes. Verwijder eventuele harde steeltjes van de waterkers. Pel de verse lychees en verwijder de pit, of laat de lychees uit blik uitlekken.
Leg waterkers, paprika en lychees op een schaal. Snijd het vlees in reepjes en leg ze op de salade. Meng peperkorrels, azijn, suiker, chilipeper en koriander in een kommetje. Serveer de dressing bij de salade.

4 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 30 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: