zondag 12 juli 2020

Auberginekebabs met miso (Japan)

AUBERGINEKEBABS MET MISO

2 middelgrote aubergines
2 eetlepels Japans wit sesamzaad
140 gram rode miso
2 eetlepels mirin
2 eetlepels sake
3 eetlepels olie


Week 10 houten satéprikkers in water. Snijd de aubergine in blokjes van 2 centimeter. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze rijkelijk met zout. Laat het zout 15 minuten intrekken tot het alle vocht uit de aubergine geabsorbeerd heeft (anders gaat de aubergine bitter smaken). Spoel de aubergineblokjes goed af en dep ze droog met keukenpapier.
Haal de prikkers uit het water en droog ze met keukenpapier. Rijg de blokjes aubergine aan de prikkers.
Rooster de sesamzaadjes 3 - 4 minuten op matig vuur in een droge koekenpan. Schud de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. Haal ze uit de pan om aanbranden te voorkomen.
Meng miso, mirin en sake in een klein pannetje. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes koken.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kebabs in 5 minuten goudbruin aan alle kanten. Giet de misosaus over de kebabs, bestrooi ze met sesamzaadjes en serveer er rijst bij.

10 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: