zondag 12 juli 2020

Inari-Sushi (Japan)

INARI-SUSHI

220 gram kortkorrelige rijst
5 deciliter water
2 eetlepels Japans, wit sesamzaad
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1 theelepel mirin
1 theelepel zout
6 inari-deegenvelopjes (gemaakt van bonenpasta)


Was de rijst onder de koude kraan tot het water helder blijft. Laat de rijst goed uitlekken. Breng de rijst met het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de rijst onafgedekt 4 - 5 minuten op laag vuur koken tot al het water opgenomen is. Laat de rijst nog 4 - 5 minuten afgedekt staan. Haal de pan van het vuur en laat de pan 10 minuten afgedekt staan.
Rooster de sesamzaadjes 3 - 4 minuten in een droge koekenpan op matig vuur. Schud de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. Haal ze uit de pan om aanbranden te voorkomen.
Meng azijn, suiker, mirin en zout en roer dat met een houten lepel door de rijst. Blijf roeren tot de rijst is afgekoeld.
Haal de inari-deegenvelopjes voorzichtig van elkaar en open ze. Doe een bolletje van het rijstmengsel erin. Bestrooi de rijst met sesamzaadjes. Druk het envelopje met de vingers dicht. Serveer op een schaal, met de opening naar beneden.

6 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 45 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: