zondag 12 juli 2020

Garnalen in kokosmelk (India & Pakistan)

GARNALEN IN KOKOSMELK

750 gram verse garnalen
1 eetlepel ghee of olie
2 uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, geperst
2 rode chilipepers, zonder zaad en fijngehakt
1 theelepel kurkuma
8 kerrieblaadjes
5 deciliter kokosmelk
½ theelepel zout


Pel de garnalen, verwijder de darmkanalen en maak ze schoon. Verhit de olie of de ghee in een middelgrote pan. Fruit de ui glazig. Voeg knoflook, pepers, kurkuma en kerrieblaadjes toe. Roerbak ze 1 minuut.
Voeg de kokosmelk en het zout toe. Laat de curry onafgedekt 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg garnalen toe en roer voorzichtig. Laat de curry 12 minuten sudderen, tot de garnalen zacht zijn. Garneer naar wens met verse kerrieblaadjes.

6 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gebied : India & Pakistan
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: