SPERZIEBONEN MET SESAMSAUS
500 gram sperziebonen, afgehaald
2 eetlepels Japans wit sesamzaad
6 centimeter verse gemberwortel
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel mirin
3 theelepels suiker
1 theelepel Japans wit sesamzaad, extra
Blancheer de bonen 2 minuten in kokend water, giet ze af en leg ze in ijswater om ze niet verder te laten koken. Giet ze opnieuw af.
Rooster de sesamzaadjes 5 minuten in een droge koekenpan. Schud met de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. Kneus de sesam in een vijzel tot een pasta; het mengsel wordt vochtig wanneer de olie uit de zaadjes vrijkomt.
Meng de sesampasta met de gember, sojasaus, mirin en suiker. Giet de saus over de bonen, strooi de extra sesamzaadjes erover en serveer.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 8 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten