zondag 12 juli 2020

Sperziebonen met sesamsaus (Japan)

SPERZIEBONEN MET SESAMSAUS

500 gram sperziebonen, afgehaald
2 eetlepels Japans wit sesamzaad
6 centimeter verse gemberwortel
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel mirin
3 theelepels suiker
1 theelepel Japans wit sesamzaad, extra


Blancheer de bonen 2 minuten in kokend water, giet ze af en leg ze in ijswater om ze niet verder te laten koken. Giet ze opnieuw af.
Rooster de sesamzaadjes 5 minuten in een droge koekenpan. Schud met de pan tot de zaadjes goudbruin zijn. Kneus de sesam in een vijzel tot een pasta; het mengsel wordt vochtig wanneer de olie uit de zaadjes vrijkomt.
Meng de sesampasta met de gember, sojasaus, mirin en suiker. Giet de saus over de bonen, strooi de extra sesamzaadjes erover en serveer.

4 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 8 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : voor- of bijgerecht

bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford

Geen opmerkingen: