LINZEN UIT SRI LANKA
2 eetlepels olie
2 middelgrote uien, in dunne ringen
2 kleine rode pepertjes, fijngehakt
2 theelepels gedroogde garnalen
1 theelepel kurkuma
500 gram rode linzen
4 kerrieblaadjes
5 deciliter kokosmelk
2½ deciliter groentebouillon
1 kaneelstokje
10 centimeter citroengras
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui er donkerbruin in. Haal de helft van de ui uit de pan.
Voeg pepertjes, gedroogde garnalen en kurkuma toe. Fruit ze 2 minuten. Voeg linzen, kerrieblaadjes, kokosmelk, bouillon, kaneelstokje en citroengras toe en breng het gerecht aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel zonder deksel 45 minuten sudderen. Verwijder het kaneelstokje en het citroengras. Garneer met de rest van de ui.
4 personen
voedingswaarde : 670 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 60 minuten
gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De complete Aziatische keuken / Roslyn Anderson, Tracy Rutherford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten