SOMALISCH GERECHT
Dit naamloze gerecht kreeg Margriet van Zwieten, vrijwilliger bij VluchtelingenWerk op van de Somalische Istahil Khalif Yusuf, die ook ooit een avond in restaurant De Kolonie in Veenendaal verzorgde. Serveer dit gerecht met verse sla.
1 kilogram basmatirijst
4 eetlepels olie
2 bouillonblokjes
4 uien
4 teentjes knoflook
2 kilogram schapenvlees (schouder)
1 theelepel komijn
selderij
zout
Doe het vlees in een pan die voor de helft is gevuld met water (de kooktijd is afhankelijk van de leeftijd van het schaap). Als het schapenvlees niet al te oud is, dan moet het zo’n vijf kwartier koken op een zacht vuurtje.
Zet een andere pan op een zacht vuurtje. Doe daar de olie in, 2 gesnipperde uien, de fijngeperste knoflook en de komijn. Doe de bouillonblokjes erbij, roer goed en voeg dan de rijst toe. Laat dit al roerend in 3 minuten goed doorwarmen.
Zeef dan de bouillon die je van het schapenvlees hebt getrokken en giet die met het zout bij de rijst. De rijst is in 18 minuten gaar.
Ontbeen het schapenvlees, leg het in een ovenschotel met een beetje zout erover en zet de schotel gedurende 8 minuten in een oven van 200°C, tot het vlees een beetje bruin ziet. Dien rijst en vlees afzonderlijk op.
10 personen
gebied : Somalië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Gastvrijheid met een snufje heimwee : Vluchtelingen, restaurants en recepten / Christel Jansen
maandag 13 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten