woensdag 2 januari 2019

Telece Grudi Punjene Spanacem (Kroatië)

TELECE GRUDI PUNJENE SPANACEM (KALFSBORST MET SPINAZIEVULLING)

1,5 kilogram kalfsborst
zout
2 - 3 eetlepels citroensap
200 gram olie of boter
2 eetlepels bloem
2½ deciliter melk
750 gram spinazie
2 boterhammen
75 gram zure room
1 ei
zout
witte peper


Laat door de slager eventuele botten uit het vlees verwijderen en laat hem een inkeping in het vlees maken, zodat er een soort zak ontstaat. Wrijf het vlees van binnen en van buiten in met zout en citroensap. Bak de bloem in 2 eetlepels boter of olie, doe er 1½ deciliter melk bij en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 10 minuten doorkoken. Was de spinazie, laat haar uitdruipen en kook haar in het aanhangend vocht. Week de boterhammen in wat melk, knijp ze uit en pluk ze in stukjes. Hak de spinazie fijn en voeg er de bechamelsaus, de rest van de melk, de zure room, het brood, het ei en peper en zout aan toe. Vul met het mengsel de kalfsborst en naai deze met keukengaren dicht. Leg de kalfsborst in een braadslee, giet er wat olie over en laat hem in een voorverwarmde oven bij een matig hete stand gedurende 100 tot 120 minuten gaar worden. Neem daarna het vlees uit de oven, laat het even rusten en snijd het voorzichtig in dikke plakken, zodat de vulling mooi op zijn plaats blijft. Geef er aardappeltjes bij met gesmolten boter en gehakte peterselie en sla.

6 - 8 personen

land : Kroatië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: