PIROTSKA PROJA (MAISSNEETJES UIT PIROT)
½ liter koud water
zout
2 of 3 eieren
500 gram maismeel
50 - 70 gram vet
Doe het water in een pan, voeg zout toe en klop de eieren er goed doorheen. Voeg, onder voortdurend roeren, het meel beetje bij beetje toe. Er mogen geen klontjes ontstaan. Bestrijk een bakblik met een vingerdikke laag van het aldus ontstane deeg en giet er heet vet overheen. Laat dit maisgerecht in 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 180 - 200°C goudgeel worden. Prik er halverwege de baktijd een paar keer met een vork in. Laat het afkoelen en verdeel het in porties.
In Servië serveert men deze maissneetjes bij zuurkoolgerechten.
4 personen
gebied : Pirot, Servië
gerechtsoort : graangerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten