woensdag 2 januari 2019

Zlatiborske Paprika sa Sirom (Zlatibor, Servië)

ZLATIBORSKE PAPRIKA SA SIROM (PAPRIKA MET KAASVULLING À LA ZLATIBOR)

6 - 8 grote paprika’s
600 gram schapenkaas
zout
2 eieren
150 gram kajmak (of kwark)
2 eetlepels olie


Snijd het kapje van de paprika’s af. Verwijder pitjes en zaadlijsten. Prak de kaas fijn, roer de eieren er doorheen en voeg wat zout toe. Vul de paprika’s met het kaasmengsel. Zet ze in een ovenschaal en bedek ze met wat kajmak of kwark. Zet ze een kwartiertje in een hete oven (225°C).
Warm opdienen.

4 personen

gebied : Zlatibor, Servië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: