woensdag 2 januari 2019

Pita od Kukuruznog Brasna (Montenegro)

PITA OD KUKURUZNOG BRASNA (MAISMEELVLAAITJES MET KAJMAK)

250 gram rijpe kajmak (of kwark vermengd met 2 eetlepels scherpe geraspte kaas)
250 gram vet
6 eieren
1 liter melk
500 gram maismeel
10 gram gist


Roer eerst 200 gram van het vet door de kajmak, daarna de geklutste eieren. Roer alles zeer goed door elkaar. Verbrokkel de gist, los deze op in een beetje lauwwarme melk en voeg dit aan de rest van de melk toe. Doe het maismeel erbij, zet de pan op het vuur en laat het geheel onder voortdurend roeren warm worden. Neem de pan van het vuur als de massa dik begint te worden en meng dan het eiermengsel er doorheen. Vul een platte ingevette bakvorm met dit mengsel en zet het gedurende 30 minuten in een gloeiendhete oven. Laat het even afkoelen en snijd de vlaai in stukjes.
Geef dit als voorgerecht.

4 personen

gebied : Montenegro
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: