woensdag 2 januari 2019

Duvec od Praziluka (Macedonië)

DUVEC OD PRAZILUKA (PREI-BUVEC)

600 gram prei
200 gram olie
paprikapoeder
75 gram rijst
500 gram tomaten
1 verse peper
zout
¼ liter vleesbouillon of water
2 eetlepels citroensap


Maak de prei schoon en snijd ze in stukken van ongeveer 8 centimeter. Blancheer ze in kokend water, doe ze in een vergiet, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en bak daarin de prei een kwartiertje. Voeg paprikapoeder, de gewassen rijst, de ontvelde tomaten en de gesnipperde peper toe en vul de pan met vleesbouillon of water met wat zout. Breng dit aan de kook en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen tot de rijst gaar is. Besprenkel de Buvec voor het opdienen met citroensap.

4 personen

land : Macedonië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: