woensdag 2 januari 2019

Priganice (Montenegro)

PRIGANICE (GISTDEEGBEIGNETS)

30 gram gist
½ kopje warme melk
1 theelepel suiker
250 gram bloem
zout
peper
vet of olie


Los de verkruimelde gist op in de melk. Voeg suiker en een eetlepel bloem toe. Laat dit mengsel 15 minuten rijzen, afgedekt en op een warm plekje. Doe de bloem in een schaal, giet er het gistmengsel bij en roer het tot een niet te vast deeg. Voeg wat peper en zout toe en laat het 30 minuten rusten. Neem nu met een eetlepel steeds stukjes deeg en frituur die in het hete vet of in de olie goudbruin. Laat de beignets op keukenpapier uitdruipen.
Geef ze warm, als voorgerecht, eventueel met kaas of met kajmak.

4 personen

gebied : Montenegro
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Joegoslavische keuken : 200 Bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck

Geen opmerkingen: