maandag 5 maart 2018

Bietjes met sinaasappel en gember

BIETJES MET SINAASAPPEL EN GEMBER

3 sinaasappels
600 gram gekookte bietjes
zout
½ eetlepel maïzena
2 eetlepels gemberjam
peper


2 Sinaasappels uitpersen. Sap in maatbeker schenken. Eventueel met water aanvullen tot 2 deciliter. Andere sinaasappel pellen, witte velletjes verwijderen en in plakken snijden. Bietjes ontvellen en boven kom grof raspen.
In pan met sinaasappelsap en zout, bietjes 10 minuten zachtjes koken. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan bietjes toevoegen. Blijven roeren tot vocht gebonden is. Gemberjam erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen. Garneren met plakken sinaasappel. Lekker bij gebakken schol en gepofte aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1987

Geen opmerkingen: