PITTIGE GEHAKTBALLETJES MET TOMATENSAUS
200 gram rundergehakt
2 eetlepels melk
zout
peper
½ theelepel djinten (Conimex)
1 theelepel ketoembar (Conimex)
1 theelepel sambal oelek
2 beschuiten
1 eetlepel bloem
30 gram boter of margarine
25 gram taugé
½ eetlepel aardappelmeel
2 deciliter tomatensap (pak)
1 eetlepel azijn
3 theelepels suiker
In een kom doen: gehakt, melk, zout, peper, djinten, ketoembar en sambal. Beschuiten erboven verkruimelen. Goed door elkaar mengen. Hiervan 8 stevige balletjes vormen. In een diep bord de bloem strooien. Gehaktballetjes erdoor rollen. In een koekenpan de boter verhitten. Gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Intussen in een zeef de taugé afspoelen en laten uitlekken. In een kommetje het aardappelmeel met 2 eetlepels koud water tot een glad papje roeren. In een steelpan aan de kook brengen: tomatensap, ½ deciliter water, azijn, suiker, zout en peper. Al roerende het aardappelmeelpapje toevoegen. Blijven roeren tot een licht gebonden saus. Taugé toevoegen en 1 minuut meewarmen. Saus op smaak afmaken met zout, peper, azijn en suiker. Gehaktballetjes op twee borden leggen. Drie eetlepels saus erover scheppen. Rest van de saus apart opdienen. Lekker met rijst en komkommersalade.
2 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten